bascovDouă dintre cele mai importante proiecte de investiții aflate pe agenda administrației din Bascov, în valoare totală de aproximativ 4 milioane de euro, sunt aproape de momentul semnării contractelor de execuție. Este vorba de asfaltarea a 20 de străzi din comună și de construcția noului stadion.

“Aceste licitații s-au derulat mai greu decât ne-am fi dorit, din cauza procedurilor greoaie, a numeroaselor solicitări de clarificări, dar mai ales din cauza contestațiilor. Estimez că în maxim două săptămâni vom semna contractele de atribuire și lucrările vor putea începe”, anunță primarul din Bascov, Gheorghe Stancu.
Cele 20 de străzi vizate de proiectul de asfaltare sunt: Rotăreasa, Bisericii, Prelungirea Micșunele, Școlii, Gârlei, Zăvoiului, Livezilor, Zorilor, Fundătura Micșunele, Lăbușești, Rotărești-Foraj, Nufărului, Luncă, Liliacului, Trandafirilor, Violetelor, Crizantemelor, Ficului, Aviatorului, Arcanului. Un alt proiect de investiții ce va fi pus cât de curând în practică prevede reparații capitale pe alte două străzi: Măceșului și Azurului.

Regularizarea Pârului Bascov
Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a alocat 5.878.242 lei (aproximativ 1,5 milioane de euro) pentru proiectarea și execuția investiției “Regularizare pârâu Bascov amonte de confluența cu râul Argeș”.  În vederea prevenirii inundațiilor, de-a lungul a aproape 15 km, pârâul Bascov va fi supus unor lucrări de decolmatare și reprofilare a albiei, lucrări de consolidare cu perete de beton, ziduri din beton în zona de aval și gabioane în zona de amonte, execuția unor praguri de fund. Lucrările se vor întinde pe parcursul a 3 ani.

Ziua Comunei se amână
Anul acesta Ziua Comunei Bascov nu va mai avea loc în luna septembrie, așa cum s-a întâmplat în ceilalți ani, ci odată cu dezvelirea Monumentului Soldatului Necunoscut, ansamblu monumental ce va fi ridicat în centrul comunei, pe spațiul verde din fața clădirii Consumcoop. “Pentru ridicarea acestui monument am obținut 3 miliarde de lei vechi de la Ministerul Culturii, la care se vor adăuga alte 3 miliarde de la bugetul local. Monumentul reprezintă un soldat român, statuia, împreună cu soclul având aproape 6,5 metri înălțime. Vom organiza festivitățile legate de Ziua Comunei o dată cu dezvelirea statuii, prilej cu care în comuna noastră va ajunge și Flacăra Centenarului”, precizează primarul din Bascov.

“Unirea”, neînvinsă  după două etape
La primul ei an în Liga a III-a, echipa de fotbal Unirea Bascov are un început de campionat peste așteptări. Astfel, în runda inaugurală, bascovenii au remizat pe terenul din Mioveni (arenă pe care Unirea își va disputa meciurile de acasă până la ridicarea stadionului din Bascov) cu ACSO Filiași, scor 0-0. În cea de-a doua etapă, Unirea a reușit tot o remiză, 1-1, în deplasare, cu U Craiova 1948 CS 2.