sloboziaLucrările la unul dintre cele mai importante obiective de investiții din comuna Slobozia se află în plină desfășurare în această perioadă. Este vorba de introducerea sistemului de canalizare, proiect derulat cu sprijinul Guvernului, prin PNDL 2.

”Avem un ritm de lucru constant la canalizare. Se lucrează și la stația de epurare și la îngroparea conductelor. Sperăm ca anul viitor să finalizăm această investiție. La cel de-al doilea proiect finanțat prin PNDL 2- suplimentare sursă și capacități de înmagazinare apă potabilă în comună, suntem în procedură de licitație. Proiectul prevede realizarea a încă trei foraje de apă în localitate. Ne vom apuca de lucru anul acesta, după parcurgerea etapelor de achiziție publică”, declară primarul Petre Funie. De asemenea, în această perioadă continuă lucrările de reabilitare a dispensarului uman din Slobozia. Investiția se derulează cu finanțare locală și sprijinul Consiliului Județean Argeș.
Principala preocupare a autorităților din Slobozia în prag de toamnă rămâne însă pregătirea școlilor și a grădinițelor pentru noul an de învățământ. Pe lângă obișnuita curățenie și acțiunile de igienizare a spațiilor școlare, Primăria Slobozia se află pe ultima sută de metri cu lucrările de reabilitare și modernizare a două școli. La Școala nr.1 Slobozia este vorba de lucrări de anvelopare termică a clădirii, amenajarea grupurilor sanitare la interior, amenajarea unei magazii pentru lemne și schimbarea instalației electrice. La Școala nr. 2 Slobozia sunt realizate lucrări de întreținere și amenajarea grupurilor sanitare în interiorul clădirii. ”La Școala nr. 1, cea din centru, vom termina lucrările înainte de începerea anului școlar. Însă la Școala nr. 2, acestea se vor prelungi de-a lungul toamnei, pentru că mai este de lucru la grupurile sanitare. În orice caz, până la venirea vremii reci, totul va fi gata, toaletele vor fi amenajate la interior”, adaugă primarul Petre Funie.