Popesti asfalt 4Lucrările de asfaltare a drumurilor comunale incluse în proiectul finanțat prin PNDL 2 continuă într-un ritm bun în comuna Popești. După asfaltarea străzii Cotului, în satul Popești, în luna august a început modernizarea Drumului Morii, în lungime de 2,4 km, cel mai mare tronson de drum local din cadrul proiectului.

”Se lucrează în paralel la pregătirea drumului pentru asfaltare și la amenajarea podului de 10 metri lungime și 2 metri lățime de pe acest drum. În scurt timp va începe turnarea asfaltului, iar apoi se va trece la dalarea șanțurilor, lucrare prevăzută în proiect. Vor urma străzile Trandafirului și Câmpului, ambele situate în satul Purcăreni”, declară primarul Ion Mihai. Conform proiectului finanțat din fonduri guvernamentale, în comuna Popești vor fi asfaltați în total circa 6,5 km de drumuri de interes local.
Lucrările merg bine și la Școala ”Victor Țârcovnicu” Slobozia, acolo unde a fost creat un circuit interior, astfel încât elevii să ajungă, printr-un hol, la grupurile sanitare din clădire. Tot în cadrul acestui proiect se realizează și reconfigurarea spaţiilor la grădiniţa din cadrul școlii, cu intrare separată pentru preşcolari, toalete noi și loc de joacă delimitat. Autoritățile locale dau asigurări că lucrările, alături de tradiționala curățenie, vor fi terminate până la începerea cursurilor școlare. Din toamnă va intra în implementare și proiectul privind amenajarea unui teren multifuncțional de sport în incinta Școlii ”Victor Țârcovnicu” Slobozia. Toate documentele aferente proiectului au fost depuse la AFIR, iar în această perioadă se așteaptă convocarea pentru semnarea contractului de finanțare. De asemenea, în luna august a avut loc licitația pentru darea în administrare a serviciului public de alimentare cu apă, de care se va ocupa un operator specializat.