stefan cel mare 1Primăria Ștefan cel Mare se implică și în mediul social și a sprijinit în luna august organizarea unui eveniment inedit în frumosul peisaj din preajma Mănăstirii Glavacioc. Pe 12 august, aici a avut loc evenimentul sportiv-social-caritabil ”Alerg în Dumbravă”, organizat de Asociația “Alerg în dumbravă”, reprezentată de Dan Zarafin, și Asociația “Mia’s Children” din București.

Cauza socială a evenimentului sportiv a fost reprezentată de sprijinirea Asociației “Mia's Children”, organizație care prin forțe proprii și cu sprijinul necondiționat al oamenilor cu suflete mari, a ajutat și continuă să ajute zeci de copii să primească identitate, să crească și să aibă acces la educație. ”Acest eveniment a fost creat din dorința de a împărtăși iubirea noastră pentru copii, natură, mediul înconjurător, pentru sport, pentru o viață sănătoasă și totodată pentru crearea unei lumi aducătoare de împlinire spirituală, echitabilă, viziune și speranța într-o lume mai bună”, a declarat Dan Zarafin, organizatorul evenimentului. Competiția s-a desfășurat în jurul Mănăstirii Glavacioc, pe un traseu marcat de către organizatori, în jurul Mănăstirii Glavacioc, prin lunca pârâului cu același nume, pe islaz, pe ulițele satului Glavacioc, pe lângă lacul cu nuferi și fântâna mănăstirii. Probele au vizat un traseu de semimaraton – 21 km, traseu de cros – 10,5 km, cursă populară  -3,5 km și o cursă pentru copii. Zeci de tineri și copii s-au înscris la aceste probe, la finalul competiției cei mai buni dintre aceștia fiind premiați de către organizatori. Evenimentul s-a bucurat și de prezența uni nume cunoscut în lumea sportului, Paula Ivan, campioană olimpică la atletism. ”Alerg în dumbravă”  este la prima sa ediție și a fost dedicat, ”In Memoriam” profesorului inginer agronom Badea Miu (1911-1981), fiu al satului Glogoveanu, orfanul care a ajuns cadru universitar la Facultatea de Horticultură din București și și-a definitivat pregătirea la Școala Superioară de Horticultură din Versailles-Franța.

Proiecte în derulare
stefan cel mare dispensar 3În ceea ce privește proiectele în derulare ale administrației publice din comuna Ștefan cel Mare, acestea sunt cele de amenajare a dispensarului uman din satul de reședință și finalizarea lucrărilor de modernizare a străzii Spiru Haret. ”În cazul dispensarului, dacă totul decurge ca până acum, investiția poate fi finalizată până la sfârșitul anului. Depindem și de modul în care ministerul decontează facturile la lucrările efectuate. La drum a fost finalizată turnarea asfaltului, mai avem de făcut marcajele și semnalizarea. 1,4 km de drum local au fost asfaltați cu fonduri din bugetul propriu”, declară primarul Niculae Vidan.