simona bucura oprescuPSD a cerut cu insistență crearea unei comisii parlamentare de anchetă pentru ca românii să afle de ce nu au fost raportați peste 5.300 de morți, adică 18,2% din totalul celor 29.034 de morți COVID raportați oficial în România.
"Respingerea constituirii Comisiei parlamentare de anchetă asupra datelor pandemiei arată că parlamentarii Coaliției PNL-USRPLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor ascunde adevărul.

De ce parlamentarii puterii refuză o cercetare transparentă a datelor despre pandemie? Ce ilegalități protejează? Votul de ieri seară sporește și mai mult lipsa de încredere în instituțiile statului și va avea efecte negative inclusiv în privința vaccinării și combaterii pandemiei.
PNL, USR PLUS și UDMR au dat un vot pentru mușamalizarea adevărului.
Iar USR PLUS, care clamează transparența și al cărui ministru al Sănătății a devoalat date controversate, precum că numărul morților de COVID ar fi mai mare decât cel raportat oficial, și-a dovedit fățărnicia.
Din acest moment, cuvinte precum adevăr, transparență, onestitate sunt vorbe în vânt în gura oricărui reprezentant al puterii!", afirmă deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.