balasoiuDeputatul de Argeș al PSD Aurel Bălășoiu, membru al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, consideră că producătorii autohtoni din agricultură sunt aproape total abandonați de către Guvernul Cîțu. "După ce a refuzat să aloce fonduri pentru despăgubirile pentru culturile afectate de secetă, după ce a redus subvențiile și a eliminat unele dintre programele inițiate de către PSD pentru fermieri, Guvernul actual mai dă o lovitură agriculturii României. Astfel, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea (USR-PLUS), nu acceptă sub nicio formă finanțarea din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a celor opt depozite regionale care ar trebui să preia marfa de la producătorii agroalimentari și să o distribuie mai departe către retail, HORECA sau către export. Finanțarea depozitelor agricole regionale a fost eliminată din ultima variantă a Planului Național de Relansare și Reziliență (PNRR), cea transmisă la Bruxelles.

Potrivit primei variante a PNRR, la capitolul agricultură era inclusă construcția a 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea și comercializarea produselor agricole locale, valoarea investiției fiind de 120 de milioane de euro.
Măsurile cuprinse în PNRR – luate fără niciun fel de consultare sau dezbatere publică! - sunt în dezacord evident cu nevoile reale ale României, în cazul de față ale agriculturii românești.
Potențialul agricol enorm al țării este, astfel, subminat de către Guvern, iar România este nevoită să importe cantități din ce în ce mai mari de produse agricole și alimentare!", afirmă deputatul argeșean.